skriker

What is Czech tramping?

author - malyfred / 2005-03-01

I have just found nice article about Czech tramping – that is quite interesting phenomenon and I have tried to explain the history of it to some of my friends but this is much better: What is Czech tramping?

Comment

 1. jiri repa 2006-07-18 / 11.08 am

  det borde även tilläggas att denna välorganiserad kaos är starkt influerad av indianska seder på den amerikanska och kanadensiska västkusten. Här tänker jag på så kallade potlatchs, även stavat potlachs, vilka anordnas numera årligen i Tjeckoslovakien, ett år i Tjeckien, nästa år i Moravien och året därpå i Slovakien och så går det runt. Naturligtvis är dessa potlachs välbesökta, tjeckoslovakiska tramps kommer dit ja från hela världen. Sista gången 2005 var vi över 2000 tramper med besökare från Sydafrika, USA, Kanada och Sverige.
  Man kunde skriva mycket om denna fenomenon i världen, men jag uppehåller mig vid att säga, att denna rörelse även skapade sin egen musikart, vilken är en syntes av olika musikstilar. Man hittar där fragment av tjeckisk folkmusik, country and western, bluegrass och även jazz.
  Och nu till svenska Vikingar:
  kan ni föreställa er att det befanns över två tusend människor på ett och samma ställe och under flera dagar med obegränsad tillgång till alla slag alkoholhaltiga dricker och det blev inga som helst bråk eller ens antydan till bråk. Detta är inget undantag, detta är en regel och det vet polisen, den tjeckoslovakiska polisen, och därför “vaktades” alla vi 2000 tramps av 2 (två) unga poliser.
  Nästa gång bär det till Slovakien.
  Men: en potlach är ingen publik tillställning. Man måste bli bjuden dit och det av dem, som står för organisation, eller komma tillsammans som gäst med någon, som fick inbjudan.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2004 - 2021 malyfred